TikTok is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire sociale media-apps ter wereld. Met meer dan een miljard actieve gebruikers en een ongelooflijke groei van 75% in 2020, is het veilig om te zeggen dat TikTok niet langer alleen een app is voor tieners en dansende video’s. Bedrijven en merken hebben de enorme potentie gezien en zijn begonnen met het adverteren op TikTok. Dit heeft geleid tot een toename in het aantal vacatures voor TikTok adverteerders. In deze blog kun je meer lezen over het fenomeen TikTok adverteren en de vacatures die beschikbaar zijn.

Wat is TikTok advertentie?

TikTok biedt adverteerders nieuwe en creatieve manieren om hun publiek te bereiken. Het begint met het kiezen van het type advertentie dat je wilt maken. TikTok biedt verschillende soorten advertenties, zoals in-feed advertenties, merendeelschermadvertenties, hashtagchallenges en branded effects. In-feed advertenties zijn dezelfde soort video’s als waar gebruikers doorheen scrollen, en merendeelschermadvertenties verschijnen op het volledige scherm na elke vijfde video in de feed. Hashtagchallenges en branded effects zorgen voor meer interactie en betrokkenheid bij gebruikers door hen uit te nodigen om deel te nemen aan een bepaalde uitdaging of om een ​​filter of effect te gebruiken.

Vacatures in TikTok advertising:

De opvallende groei van TikTok heeft ervoor gezorgd dat bedrijven en merken van elke omvang TikTok als een kanaal hebben opgenomen in hun marketingstrategieën. Wat bedrijven nodig hebben zijn bekwame adverteerders die hen kunnen helpen de juiste doelgroep te bereiken. Vacatures in TikTok advertising variëren van social media marketeers en creatieve strategen tot influencers en contentmakers. Als je solliciteert naar een TikTok advertising functie, is het belangrijk om te weten wat werkgevers zoeken. Naast kennis in digitale marketing en social media, moet je ook goed op de hoogte zijn van de TikTok-cultuur en de verschillende trends en uitdagingen die in de app plaatsvinden.

Vaardigheden die nodig zijn voor TikTok-advertenties:

De meeste vacatures op het gebied van TikTok adverteren vereisen minimaal een bachelordiploma in marketing, communicatie of digitale media. Ervaring in digitale marketing en social media is ook een must-have vaardigheid. Creativiteit is ook van groot belang omdat het belangrijk is om creatieve strategieën te ontwikkelen die aansluiten bij de TikTok trend. Een andere belangrijke vaardigheid is het vermogen om een ​​hippe en frisse inhoud te creëren die aantrekkelijk is voor TikTok-gebruikers. Ten slotte moet je bekend zijn met TikTok-analytics en data-analyse, omdat het belangrijk is om de effectiviteit van de advertentiecampagne te controleren en te verbeteren.

tik tok ads

Voordelen van werken in TikTok-advertenties:

Werken als TikTok-adverteerder is zeker een “cool” baan omdat het werken aan de allernieuwste en trendy apps betekent. Daarnaast biedt werken in TikTok-advertenties ook de mogelijkheid om creatief bezig te zijn en een baan te hebben met een unieke focus op het begrijpen en creëren van inhoud voor een jong, trendy publiek.

TikTok-advertenties zijn niet alleen spannend voor bedrijven en merken, maar ook voor professionals in de digitale marketingwereld. Met meer bedrijven die TikTok-advertenties gaan gebruiken, zijn er meer vacatures te vinden in de TikTok-advertentiewereld. Als je een kijkje wil nemen in het werken achter TikTok-advertenties, kun je de juiste vaardigheden verkennen en je droom digital marketing job vinden. Werken in de TikTok advertiseersector biedt veel mogelijkheden en voordelen, dus het is de moeite waard om te overwegen.

Bron: Baas & Baas